project zorgnetwerk

wat?

Het project zorgnetwerk is in januari 2010 van start gegaan in het OCMW van Herne. Het heeft als algemeen doel om de senioren van Herne zo lang en zo comfortabel mogelijk in hun eigen thuisomgeving te laten wonen.
Het project wil hierbij senioren helpen door alle 75-jarigen van Herne te gaan bezoeken in hun thuissituatie. Tijdens deze huisbezoeken proberen wij contacten te leggen met senioren en deze ook te onderhouden. Er wordt algemene informatie gegeven over verschillende diensten , tegemoetkomingen en sociale voordelen… Er worden bij problemen oplossingen gezocht of men wordt doorverwezen naar de correcte dienst.
Op die manier kunnen welzijnsnoden en behoeften sneller en efficiënter opgespoord en aangepakt worden.vrijwilligers gezocht

Het OCMW zoekt nog altijd gemotiveerde vrijwilligers om het project zorgnetwerk te ondersteunen. Ben jij gemotiveerd om je enkele uurtjes per week vrijwillig in te zetten voor de senioren en de hulpbehoevende personen in de gemeente, dan is dit iets voor jou. Wij zoeken vrijwilligers die af en toe gezelschap willen bieden, of kleine praktische hulp willen uitvoeren. Wij bieden een goede ondersteuning met een verzekering BA en lichamelijke ongevallen, en een gerichte afstemming naar ieders wens.

Contactgegevens

Bij interesse, vragen of bemerkingen, aarzel niet om de nieuwe projectverantwoordelijke te contacteren:
Ilse De Henau  02/397.00.08
ilse.dehenau@ocmwherne.be